петък, 15 май 2015 г.

Адвокатът на Василев: Списъците са достоверни! Скоро очаквайте нови компромати

Списъците, разпространени в медиите, са достоверни, те са изготвени от три служителки на банкера Цветан Василев. Това каза адвокатът на банкера Цветан Василев Константин Симеонов в сутрешния блок на БТВ. Той подчерта, че клиентът му, с когото се е свързал чрез телефонен разговор с Белград, е бил категоричен, че не е изпращал на медиите никакви файлове със списъци. "В самото посещение няма нищо срамно. КТБ беше сериозна банка", посочи той.

Адвокатът не изключи вероятността списъците да са изтекли от някой от охраната на банката. "Няма лошо, че тези хора са ходили при Цветан Василев, който е бил личност с влияние в бизнеса, обществения и политическия живот. Лошото е, ако лъжат, че не са ходили". По думите на адвоката, Пеевски е посещавал банкера всеки ден, но липсват от списъка, тъй като е твърде вероятно да е влизал през гаража. Някои хора не са били записвани, визирам Делян Пеевски.

По някаква причина той не фигурира в тези списъци. Това го знам от Цветан Василев, от служители на банката или той е бил "много вътрешен човек" и не е бил записван. Възможно е да е влизал през друг вход или да се е пазел, защото е знаел какво ще последва с КТБ".

Депутатът и банкерът през цялото време бяха заедно, защото участваха в общи проекти, разкри адвокатът. Доколкото знам цялата сграда разполага с камери и е много вероятно депутатът да е заснет. Такива материали при г-н Василев няма, категоричен беше Симеонов. Той не изключи вероятността записите да са или в прокуратурата, или да са унищожени.

Тази банка беше умишлено съсипана и всички ще плащаме за това. Действията бяха координирани от медиите и политиците. Аз лично вече съм против г-н Василев да се прибере в България, защото има много силни врагове тук, заяви той. От списъците става ясно, че десетки политици, журналисти, общественици, икономисти са били на опашка пред кабиента на ексбанкера.

Попитан как ще коментиран запис направен с дрон над луксозен имот, за който се твърди, че е на банкера, адвокат Симеонов коментира: "Богата държава се прави от богати хора. Г-н Василев има огромни доходи, които са декларирани и на които е платил данъците". На въпрос кога да очакваме нови компрометиращи записи, той отговори: "Много скоро. Веднага щом политиците започнат да лъжат".