неделя, 31 май 2015 г.

Бареков кандидатира жена си за кмет на София

Мария Календерска е кандидатът за кмет на София на "България без цензура".
Това съобщи на пресконференция днес председателят на партията и евродепутат Николай Бареков.
Той каза, че Календерска е издигната от Инициативен комитет като независим кандидат, но ще бъде подкрепена от ББЦ.

Бареков: Опитват се да ме изкарат най-големия селянин


"Въпреки злостната кампания срещу мен, едва ли не опитът да бъда изкаран най-големия селянин в България, ще ви кажа следното - за разлика от представителите на ГЕРБ и реформаторите, които продължават да говорят на диалект в българския парламент - ген. Атанасов от Разград, Методи Андреев от Брестовица, аз не съм говорил на диалект и съм живял 20 години в центъра на София и 20 години в центъра на Пловдив".

Това каза днес лидерът на ББЦ Николай Бареков, докато официално съобщаваше, че жената до него Мария Календерска ще бъде кандидатът за кмет на София на партията.

Бареков допълни, че му пука как изглеждат големите български градове. И в тази връзка отправи молба към Календерска "да измете" нелегалните имигранти от центъра на столицата.

"Първо едни хора, и тук въобще не говоря за цвета на кожата - едните са тъмни, другите са малко по-тъмни, третите са жълти, четвъртите са бели, няма никакво значение, наричат се предимно нелегални имигранти - те влизат незнайно как в държавите и завземат центъра - сграда по сграда, като накрая обезценяват самите сгради и техните собственици ги продават без пари. В това се е превърнал и Брюксел, и Париж, в това вече се превърна и София. И знаете ли защо никой не отива да ги измете от там тези хора? Защото това генерира огромни пари", разясни Бареков.

Според кандидатката за кмет на София Календерска Радан Кънев е "чихуахуа в чантата на Борисов"


Самата Календерска пък даде оценка на някои от политическите лидери и партии, които участват в управлението на страната. Според нея лидерът на ДСБ Радан Кънев е бил "много силен преди да застане до Бойко Борисов и да започне да управлява с него, сега се е превърнал в едно чихуахуа в неговата чанта".

"Патриотите, които обясняваха колко ще се застъпят за софиянци, сега са - нека да не прозвучи обидно - но един дакел, който е на каишка. От време на време малко се дърпа, но продължава да върви там, накъдето го водят. И за да видите, че нямам двоен стандарт, ще се сравня и аз с едно куче и да ви кажа, че смятам да бъде граничарското куче на изхода на финансовия отдел в Столична община. И там, където вече в целия мандат на госпожа Фандъкова са излезли 10 млрд. Да не отричаме това, което е направено, но да видим къде са дупките и къде са корупционните схеми", каза още Календерска.


Тя все пак призна, че одобрява работата на сегашния кмет Йорданка Фандъкова. Сред приоритетите на Календерска са привличане гласовете на младите, изграждане на нов студентски кампус в София, както и това и да бъде коректив на управлението на Столична община.

Обновена!