четвъртък, 7 май 2015 г.

РАЗКРИТИЯ: СПЕЧЕЛИЛИЯТ КОНКУРСА ЗА ГЛАВЕН ЮРИСКОНСУЛТ НА ОБЩИНА "ВАРНА" ЧЕТЕ ВЕРНИТЕ ОТГОВОРИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Снимка на компютъра на Николова
с вариантите от теста.
Снимка: "Афера"
В Община Варна се провежда конкурс за длъжността главен юрисконсулт.


В списъка на допуснатите кандидати до тест фигурират имената на трима кандидати. На единия кандидат имената бяха изписани като Светлана Николова Маринова. Умишлено или не, но бе допусната грешка в личното име. Кандидатът за главен юрисконсулт се казва Светла Николова Маринова, а не „Светлана“.
Именно за Светла Николова Маринова е обявен конкурса и тя, както и го спечели. Как стана това?

Съгласно чл.24 от Наредбата за провеждане на конкурсите на държавни служители, конкурсът за държавни служители се провежда чрез: 1. решаване на тест; 2. писмена разработка по политическа, икономическа, културна, социална, управленска или друга тематика; 3. защита на концепция за стратегическо управление; 4. практически изпит.
В случая от конкурсната комисия е решено конкурса да се проведе чрез решаване на тест.
Съгласно чл.27, ал. 2 от същата Наредба, конкурсната комисия изготвя три различни варианта на тест със затворени въпроси с един възможен верен отговор.

Верните отговори, при верните хора...
Обаче, трите варианта на тест предварително са подготвени с участието на кандидат главния юрисконсулт Светла Николова Маринова, разкрива сайта „Афера“. Самата кандидатка към 30.03.2015 г. все още е служител на Община Варна по проект „Интегриран градски транспорт на Варна“ и на служебния си компютър се подготвя за теста и знае всички верни отговори и на трите варианта по нормативните актове с разнообразна правна материя.

Така без проблем печели конкурса и ще бъде бъдещият главен юрисконсулт на Община Варна и ще защитава интересите на Община Варна, свързани с обжалване на актовете на кмета. Също така ще осъществява процесуално представителство пред съдилищата и другите юрисдикции и то с познания на три варианта от тест с наизустени отговори.

По информация на „Таралеж“  кметопомазаната кандидатка е дала 25 верни отговори от 25 възможни.

И това въпреки, че бъдещият главен юрисконсулт на община Варна Светла Николова Маринова до 3.04.2015 г. е била експерт тръжни процедури към проект „Интегриран градски транспорт на Варна“. Многократно е имало доклади от страна на ръководителя на проекта до кмета, че не се справя с възложените задачи. Включително е имало предложение от страна на заместник кмета по европейските проекти до кмета, за предприемане на действия за освобождаване на Светла Николова Маринова от заеманата длъжност за несправяне с възложените задачи.

По информация на "Таралеж" абсолютно идентичен е изборът на Началник сектор "Контрол жалби" Теодора Маринова


Информирани се съмняват, че конкурсът за началник сектор "Контрол жалби" е организиран, за да бъде назначена г-жа Маринова, която е заемала този пост по заместване.  На 28.4.2015 г. отново се прави тест и разбира се г-жа Маринова отговаря на всички 25 въпроси без грешка...

Кмете, отмени назначенията, че идват избори!

Обновена!