сряда, 6 май 2015 г.

Македония пламна! Видео

Над 40 души, повечето от които полицаи, са ранени, а 30 демонстранти са арестувани по време на демонстрацията, която се проведе във вторник вечерта пред сградата на правителството в Скопие, предават световните агенции, позовавайки се на македонските власти.

Пред журналисти вътрешният министър Гордана Янкуловска заяви, че 38 полицаи са пострадали от хвърляни по време на демонстрацията предмети. Двама полицаи все още са в болница.

Най-малко четирима демонстранти и един фотограф също са ранени при възникналите безредици.

Македонската полиция използва сълзотворен газ и водомети за да разпръсне събралите се пред сградата на правителството около 1000 души.

Протестите започнаха след като македонски опозиционен лидер обвини кабинета на консерватора Никола Груевски, че прикрива убийството на 22 –годишен младеж, пребит от полицията по време на следизборните празненства през 2011 година.

С викове „Убийци, убийци“ протестиращите поискаха оставката на правителството. Демонстрантите счупиха стъклата на сградата на правителството, разбиха паркираните наблизо автомобили и преобърнаха няколко кофи за боклук.

ВИДЕО