събота, 23 май 2015 г.

Гейовете спечелиха!

Ирландия ще узакони хомосексуалните бракове след първия референдум в света по този въпрос, съобщи парижкият в. „Фигаро“. Още преди изпразването на всички урни и двата лагера признаха победата на отговора „Да“.

„Това е наистина историческо събитие. Ние сме първата страна в света, гласувала на референдум за равенство в правото на брак“, каза министърът на здравеопазването Лео Варадкар.“ Това е чиста победа на лагера на „Да“, каза директорът на института Йона Дейвид Куин, водач на противниците на хомосексуалните бракове, който представлява интересите на католическата общност. Според него съперниците му са спечелили с две от всеки три бюлетини.

Ирландците бяха призовани вчера да отговорят на въпроса: „Може ли да се сключва законен брак от две лица независимо от техния пол?“ Заедно с това им бе поставен друг въпрос – дали минималната възраст за заемане на президентския пост да бъде намалена от 35 на 21 години.
Противниците на хомосексуалните бракове гласуваха под лозунга „Децата имат право на майка и баща“. Католическата църква призова народа да гласува с „Не“, но той не я послуша, въпреки че 85-90% от населението е католическо.

1 коментар:

 1. Като чета подобни неща, си спомням едно хайку:

  Напразно се гърчи червей
  под есенен вятър.
  Пеперуда той никога
  няма да стане.

  ОтговорИзтриване