петък, 5 юни 2015 г.

Цигани потрошили столичния зоопарк на 1 юни! Видео

Грозни сцени в столичния зоопарк в деня на детето – 1 юни. Столична община пуска вход свободен за деца и младежи в столичния зоопарк. Но се оказва, че българите са принуждавани да плащат все пак вход, а циганите просто нахлуват в парка.

Телевизия България 24 разпространи интересни кадри, съдържащи информация и изказване на служители на зоопарка (включително директора), които показват как циганите буквално са нахлули в зоопарка без значение на възраст.

Потрошили са машинна за 40 хил лв. на входа, която осигурява автоматизирания пропускателен режим. Прескачали огради и нахлули в зоопарка. След това щурмували клетките с животни и растителността. На кадрите се чува и как директорът на зоопарка обяснява как един от охранителите е бил набит. Циганите започнали да замерят животните с какво им падне, да тропат с пръти по клетките, да чупят дървета. Посегнали на монетите в езерото, след като го ползвали за една първоюнска баня.

Можем да се зачудим как не са изяли лъва и мечката и яхнали носорога. Тази информация учудващо липсва от днешния информационен поток. Любопитно е дали поне МВР ще пусне сводка за набития охранител и за увреждането на чуждо имущество – пропускателната машина.

На видеото се чува как обикновени граждани се възмущават как са били принуждавани да плащат билети, докато циганите просто са нахлули в зоопарка. Видно е, че управата на парка и служителите са безсилни, Нещо по-страшно – това не се случва за първи път. Не е имало кой да спре ордата разбеснели се цигани. Никой не е намерил за нужно в Столична община при такова струпване на хора (което е лесно да се предвиди), че е нужно да се осигури допълнителна охрана. Полицията пък – сляпа и глуха, не е разбрала, че тълпите цигани едва не са изнасилили слона, да кажем. Ситуацията е долу-горе „никой не чул, никой не видял, всички знаем, но си траем“.

Със сигурност вината за този погром над зоопарка е по вина на Столична община и СДВР. Още по-голямата вина е на онези, които знаят пълните факти, но си мълчат. Вероятно мълчат от някаква криворазбрана политическа коректност.

Гаврата останала скрита за обществото, вероятно да не се всява ново напрежение след ексцесиите в Гърмен.

ВИДЕО