понеделник, 22 юни 2015 г.

Бившият ректор на стопанската академия в Свищов с 1500 лв. на месец. Пожизнено

Величко Адамов (вдясно) на парти с Красьо Черния.
Изненадите покрай свищовската стопанска академия не спират. След скандала за това кой наследява ректора Величко Адамов на поста, днес стана ясно, че като бивш вече ръководител Адамов ще се ползва със специален статут, осигуряващ му и пожизнен доход от 1500 лева месечно.

Това съобщи бТВ, позовавайки се на документ, уреждащ статута на бившите ректори, подписан на дата 29 май. Случайно или не датата съвпада с избора на нов ректор - младата професорка Теодора Димитрова.

Димитрова бе избрана от общо събрание като за нея са гласували 108 от 131 присъстващи. Това решение на вуза обаче предизвика част от преподавателите да сезират съда - за "поредица от нарушения, свързани с работата на академичния съвет - процесуални нарушения, натиск над преподавателите". Бе назначен нов служебен ректор, след като и образователното министерство възропта срещу начина на избор на наследничката на Адемов.

Величко Адамов се прочу покрай приятелството си с т.нар. кадровик на Темида - Красимир Георгиев, Красьо Черния. Коментари в публичното пространство предизвика и репродукцията на "Тайната вечеря", изработена по поръчка на академика, на която той е в ролята на Исус.