четвъртък, 11 юни 2015 г.

1 май Ден на...?

Полемики в пленарната зала на Народното събрание предизвика 1 май, съобщи bTV. От Реформаторския блок предложиха 1 май да бъде не само Ден на труда, но и Ден на Априлското въстание.

Срещу идеята скочиха от БСП, според които сегашните чествания не са само партийни. Георги Гьоков и Таско Ерменков се заядоха с председателя на НС Цецка Цачева, след като тя посочи, че познава „историята на партията”.

(Петър Славов от РБ призова социалистите да видят кое събитие е първо в историята и да бъдат патриоти. Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт отбеляза, че е глупаво на 1 май да се почива заради Деня на труда, а на 2 май – заради Априлското въстание.

Гласуването ще е утре. Тогава през пленарна зала ще минат и 4 законопроекта на „Атака” (за повишаване на минималната и учителската заплати и за трудовите спорове в т.ч. и с участието на чужденци), БСП (за облекчаване на правилата за малките фирми) и Министерски съвет (за 24-часовите трудови договори).

Освен това, депутатите ще гласуват и промените в Закона за гражданската регистрация заради зачестилия „туризъм” преди местните избори.