неделя, 14 юни 2015 г.

2 млн. евро плащаме за аматьорски сайт! Дамата със сайта се оказа проститутка

Над 2 милиона евро са били отделени за представената от президента Росен Плевнелиев преди два дни интегрирана информационна платформа за земеделските производители it-farmer.bg. Това се твърди от създателите на сайта, който е очевидно аматьорска изработка.

Идеята на сайта е да предоставя информация, както и финансови, стратегически, управленски, маркетингови и логистични консултации за българския бизнес. Освен това експертите, работещи за него трябва да помогнат за изготвянето на проекти.

Всичко звучи прекрасно, докато не опитаме да отворим въпросния сайт и не станем свидетели на абсурдния му дизайн, сякаш излязъл от 90-те години на миналия век.

Според съобщението на Асоциацията за използване на информационни технологии от земеделските производители в България сървърите на сайта „позволяват на бизнесмени от цял свят да следят изменението на пазара и да получават информация в реално време за европейското финансиране“.

Освен това те могат да научат повече за програмите за стимулиране на пазарната реализация, участията в търговски мисии и изложения, технологични новости и повишаване на производствения капацитет.

Според председателя на федерацията Ваня Тучева платформата може да се определи като „интелигентна и презентационна“. Пръв поглед над нея обаче показва, че на вид тя е доста под нивото на университетска презентация на PowerPoint.
„Всеки, използвайки нашата платформа, е нужно да изпитва удовлетворение от качеството, от вниманието и от услугите ни, тоест да се чувства наш партньор, независимо къде се намира на територията на нашата държава“, допълва Тучева.

От Асоциацията обявяват, че по платформата ще работят между 15 и 20 специалисти, които ще предложат широка гама услуги, консултации и информация.

Освен държавния глава, на събитието по представянето на сайта са присъствали вицепремиерът Томислав Дончев, председателят на КРИБ Кирил Домусчиев (в прессъобщението постът „председател“ е написан с главна буква – б.р.) и редица редактори на български медии.

Странната асоциация твърди, че е била създадена по мярка 111 от Програмата за развитие на селските региони и има за цел модернизация на земеделските стопанства и повишаване на конкурентоспособността на българските предприятия.

И двата телефонни номера на Ваня Тучева са изключени.

Дамата  се оказа проститутка


„Калинката“ на ГЕРБ Ваня Тучева, която прибра 2 млн. евро от Програмата за развитие на селските райони за сайт, се оказа проститутка.

Скандалната новина съобщи бившият вътрешен министър Богомил Бонев във „Фейсбук“. Тучева е предлагала „пълна програма“ срещу 60 лв.

„Снимките са +18. После да не се сърдите. Една измамница, която врътна ФБ на малкото си пръстче. И споко, нищо не е спечелила, просто е присъствала. Иначе цената й е 60 лв., видно от сайта“, пише Бонев.

Ето една нейна обява в сайта „Битак“: ТУК

Лице за контакт: Ваня Тучева

Телефон: 0893 200 321; 0884 264 272

Местоположение: град Пловдив, Област Пловдив

Прегледана: 3546

Цена: 60.00 лв.