понеделник, 22 юни 2015 г.

Циганите от Гърмен: Ще има война ако протестите не спрат! Видео

Да организират контрапротест още утре, ако и днес протестът срещу тях продължи. За това се заканиха ромите от циганския квартал на Гърмен. Утре те ще поискат разрешение от кмета Минка Капитанова за контрапротест, който да проведат в петък от 9 часа на площада в Гърмен.

„Конфликтът ще прерасне във война, ако действията на българите срещу нас не престанат“, заявиха циганските тартори. Днес бе последният ден на ултиматума, който поставиха преди три дни.

За днес бе насрочена и пресконференция, на която жителите на Кремиковци обясниха какви ще са по-нататъшните им действия. Те искат спешна среща с вътрешния министър, както и събиране на доброволни дарения от жителите за набиране средства за жалване в Страсбург за приложената според тях расова дискриминация. Това бяха част от действията които възнамеряват да приложат жителите на квартала.

„Ние не искаме нищо от ромите. Ние имаме искане към държавата да изпълни законовите си задължения – да се съборят незаконните къщи и незаконно настанилите се върху нашите имоти да ги напуснат. До като не се случат тези неща, протестите ще продължат“. Това пък казаха от своя страна протестиращите българи от Гърмен.

ВИДЕО