сряда, 3 юни 2015 г.

Сестрата на Кирил Добрев и синовете на Първанов купуват най-луксозният хотел в Кюстендил

Най-луксозният спа хотел в Кюстендил – „Стримон спа”, до броени дни ще има нови собственици, пише „Струма”, като се позова на досегашния стопанин, бизнесменът Иван Лесев.
Предупреждение, че ще имат нови собственици и вероятно и нови договори, са получили и работещите в луксозния хотел. Те са съобщили пред вестник „Струма”, че вече имат нова управителка от Благоевград, но все още не са се срещнали с нея.

Според коментари в бизнес средите на областния център купувачи на „Стримон спа” са сестрата на депутата от БСП Кирил Добрев - Марияна и синовете на Георги Първанов – Владимир и Ивайло. Прогнозите са Марияна Добрева да заеме и поста управител.

Социалистът Кирил Добрев и лидерът на АБВ Георги Първанов имат общ бизнес от години. В средите на столетницата не е тайна, че Марияна Добрева, дъщеря на починалия вътрешен министър от БСП Николай Добрев, е била секретарка на Първанов по време на неговите президентски мандати.

Марияна помага на двамата сина на лидера на АБВ да регистрират заедно фирмата си „Айви-СМ”, което е и първото тяхно бизнес начинание. Въпреки капитала от едва 5100 лева дружеството има предмет на дейност продажба на софтуерни продукти, каквато е специалността на по-големия президентски син Владимир, както и консултантски и хотелиерски услуги.

По-малкият син на Първанов - Ивайло, е завършил УНСС и е регистриран като управител на фирмата в търговския регистър. В края на миналата седмица двама млади мъже са се представили в териториалната данъчна дирекция в Кюстендил като бъдещите собственици на „Стримон спа”, разкриха бирници от града.

Кюстендилският хотелски спа комплекс е любимо място за отмора на столичния елит и през почивните дни не остава празен. Паркингите са пълни със скъпи софийски автомобили, като причината е близостта до столицата и дискретността на служителите в хотела.

Не е без значение и близостта със съседна Македония и Сърбия, тъй като Кюстендил е град на две граници. След пускането на магистрала „Струма” от София до Кюстендил ще се стига за 45-50 минути, твърдят редовно пътуващи по маршрута.

Марияна Добрева е потвърдила пред „Струма”, че сделката за „Стримон спа” е в ход, но също обещава повече подробности след приключването й.