събота, 6 юни 2015 г.

Екшън във Врачанско

Невиждан екшън става в гората край врачанското село Мраморен, съобщава tribali.info. Повече от 20 полицаи са обградили района и всеки момент ще започне мащабна акция. Всички ченгета са с бронежилетки и извадено оръжие. Току що пристигнаха и следови кучета, които се очаква да бъдат пуснати в гората. Наоколо е почерняло от полиция и напрежението може да се усети дори във въздуха.

Всичко започнало два часа по-рано, когато на изхода на Враца - при „Орбита“, в посока Козлодуй, дежурен автопатрул се опитал да спре лек автомобил „Опел Корса“ с 4 човека в нея. Колата обаче подминала поста и започнало бясно преследванe. Две патрулки се опитали да го засекат, но от другия автомобил, който е с варненска регистрация, започнали да стрелят по тях и пътните полицаи предпочели да не рискуват, а да го преследват от дистанция. Още при Мраморен, което е най-близкото населено място, бегълците опитали да се скрият, влезли в селото и скочили в движение от колата, която паднала в реката.

Катаджиите се опитали да ги задържат, но мъжете отново открили огън по тях и избягали в близката гора. Светкавично са били вдигнати под тревога специалните сили на врачанската дирекция на МВР, които вече получиха заповед да влязат в гората готови за стрелба.

По неофициална информация, бегълците вече са задържани. Куче е открило шофьора в необитаема къща в селото, а останалите трима бандити са заловени в гората. Всичките арестувани са с присъди. Сред тях има и човек, обявен за общодържавно издирване, заради влязла в сила 20-годишна присъда за убийство. Компанията е празнувала цяла нощ в София. Проверката с дрегер на шофьора е установила 1,24 промила алкохол в кръвта му. При ареста в тях са открити шило и нож, а в момента се претърсва гората за пистолета, с който е стреляно.