четвъртък, 25 юни 2015 г.

„Левски“ вече ще е "Леевски"

"Левски" вече не е собственост на Тодор Батков. Босът напусна надзорния съвет на "сините", а по-важното е, че предаде акциите си на трима души.
Единият от тях е адвокат Александър Ангелов. Той е адвокат и партньор на Делян Пеевски, представлявал семейството му при знакови сделки.

За присъствие на Делян Пеевски в "Левски" под една или друга форма се заговори още през миналата година, когато излязоха публикации, че "сините" са получили кредит, срещу който общо 42 процента от клуба са отишли в кипърската офшорка "Дигерасо Лимитед".

Заемът е отпуснат от приближената до Цветан Василев фирма "Билдинг рисорт", собственост на "Ареском", която от своя страна 100% принадлежи на Александър Радев.

Батков призна за заема, но не и за зависимост към Делян Пеевски.

През есента на миналата година Цветан Василев написа следното в едно от писанията си от Белград:

„Как г-н Батков е договорил с мен заем, при условие че не е говорил с мен, а с г-н Делян Пеевски и адвокат Александър Ангелов. Ако съм му дал заем, защо залогът на 39% от акциите на „Левски" не е в моя полза, а е в полза на подставените лица, свързани с този кредит? Ако кипърската фирма, в която г-н Батков е заложил 39% от акциите на „Левски", е 100% негова собственост, каква е логиката да дава в залог акциите на „Левски" сам на себе си? Кого лъже с този залог г-н Батков?"

От изявлението на боса излиза, че Делян Пеевски е договарял заем към банката на Цветан Василев. Също така банкерът "върна топката" в полето на Батков за "подставените лица", като явно имаше предвид Пеевски и Александър Ангелов.