сряда, 22 юли 2015 г.

"Гранд Каньон" в "Младост"

Проектът за мегакомплекса "Гранд Каньон", който ще се строи на мястото на магазин "Нова Деница" в софийския ж.к. "Младост", получи днес сертификат за приоритетен инвестиционен проект, съобщиха от Министерството на икономиката.

Инвеститорът ще ползва ускорено административно обслужване от страна на държавата. Ще бъде създадена работна група, която да подпомага инвеститора в изработване на документацията и започването на работата.

Проектът предвижда строителството на комплекс с търговска и хотелска част, парк с множество атракционни езера, скейт борд парк и открита детска площадка, пешеходна зона. Инвестицията е на стойност 120 млн. лв.

Проектът на "Гаранти-коза" предвижда разкриването на 240 нови постоянни работни места, като целта на инвеститора е наемане на възможно най-голям брой хора с висока квалификация за предоставяне на висок клас услуга.

"По време на строителството ще бъде създадена и допълнителна временна заетост за около 1000 души", съобщи на церемонията зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева.

Изпълнителният директор на "Гаранти-Коза България" ЕАД Осман Ерден Билгинер поясни, че компанията е провела проучвания в цяла Източна Европа, в които България се очертава като най-доброто място за осъществяване на проекта.

Той допълни, че "Гранд Каньон София" е едва първата инвестиция на фирмата в България. Плановете на компанията предвиждат и втори проект в столицата, който ще бъде четири пъти по-голям, както по мащаб, така и по финансов ресурс.