понеделник, 31 август 2015 г.

Нов Майдан в Киев, граната рани 50 души при атака на парламента! На живо

50 бойци от Националната гвардия са ранени, от който четирима тежко, съобщиха официално от пресслужбата на Националната гвардия, предаде УНИАН. Както е известно хвърлена бойна граната тежко рани бойци, които охраняват сградата на парламента в Киев. Има и окървавени цивилни, според УНИАН. По-рано бе съобщено, че на единия от полицаите е откъснат крака. Гранатата е била хвърлена сред строя от униформените. Престъпникът е заловен.

Кметът на Киев Кличко съобщи за един убит, но засега тази информация не се потвърждава.

Гневни от приетите поправки на първо четене в Конституцията украински граждани атакуваха преди това сградата на парламента с камъни. Демонстрантите са против даване на особен статут на т.нар. Донецка и Луганска републики. Депутатите твърдят, че във внесения законопроект не се предлага предоставянето на самостоятелност на Донбас, но протестиращите не вярват.

Полицията отговори с бой с палки и щитове.
Демонстрантите запалиха няколко димни шашки и флакони пълни със сълзотворен газ. Все пак органите на реда засега не са пуснали никои от протестиращите в сградата на парламента.
Безредици са започнали пред сградата на украинския парламент, веднага след приемането на законопроекта за промени в конституцията, отнасящи се до децентрализация на властта.
Над 1000 души участват в погрома над сградата и боя с полицията.

ВИДЕО НА ЖИВО