четвъртък, 13 август 2015 г.

Ферарита, поп звезди и хеликоптери на циганска сватба в Румъния

Супер коли се събраха по улиците на „един от най-бедните румънски градове” за една много специална циганска сватба, съобщава „Дейли мейл”. Над 700 гости пристигнали на събитието с около 200 коли, сред които Поршета, Ферарита, Мерцедеси, Ламборджинита, Беемвета и Хамъри. Шествието „парализира” трафика в Петрошани, докато целия град бе превърнат в място за празненство, съобщават румънски сайтове.

Светофарите били изключени, докато булката и младоженеца – които не са назовани – препускали през града на бяла каляска украсена с румънски знамена, водена от два черни жребеца. Циганските поп звезди Флорин Салам и Николае Гута били специални изпълнители по време на сватбата. „Музиката може да бъде чута на разстояние от няколко квартала”, съобщи румънския „Мондена”.

Кадри от екстравагантното събитие, което се провело на 3 август, показаха десетки супер-
автомобили по улиците. Поне един гост следвал шествието с хеликоптера си. Видео също така показа група румънски мъже, които седят в по-скромен син пикап и бясно развяват знамената на страната си. Румънския сайт „Газета де диминеата” информира, че полицията не е имала право да затвори града за сватбата, но въпреки това го е направила.

Медията попитала местната полиция, които били „снизходителни към сватбарите”, кои са булката и младоженеца, но не получили отговор. Изданието твърди, че парадът от луксозни автомобили в действителност бил предвождан от полицейска кола, шофирана от шефа на градската полиция. Съобщава се и за един „неканен гост”, на когото му бил отказан вход. Той след това се качил на близък строителен обект и започнал да хвърля тухли по сватбеното тържество, преди да бъде арестуван.