понеделник, 17 август 2015 г.

Портних въведе "сух режим"

Варненският кмет Иван Портних е издал забрана за употреба на алкохол на открити публични места в Морската столица и в курортните комплекси край града. Наредбата е с дата от петък с оглед зачестилите случаи на алкохолен туризъм и постъпили сигнали от международни застрахователни компании и туроператорски фирми.

Под открити публични места се имат предвид най-вече градинки, алеи и паркове, уточнява пред сайта зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов.

"Силно сме обезпокоени от това, че туристи масово пиянстват в курортните комплекси и притесняват останалите гости", коментира Иванов и допълни, че никак не са малко и инцидентите с препили туристи.

За съблюдаването на кметската заповед ще отговарят Общинска полиция и Областната дирекция на МВР, а нарушителите ще бъдат санкционирани по Общинската наредба за обществения ред.

За кметския декрет са уведомени и останалите замове на Портних, секретарят на общината, председателят на Общинския съвет, директори на дирекции и кметовете на райони и кметства.