неделя, 30 август 2015 г.

Бойко Борисов има проблеми със самолета, не можа да лети от Варна до София

Нова авария с правителствения Фалкон се е случила преди минути. Информацията бе потвърдена и от летище "Варна". Бойко Борисов, който говори пред Младежката акедемия на ГЕРБ, преди малко е трябвало да отлети за Пловдив, за да открие новата спортна зала.
Фалконът, който преди месеци даде сериозна повреда, отново е показал проблем - трите колесника не са се затворили след излитането на машината. Министър-председателят е запазил спокойствие, коментираха от летище "Варна".

Екипажът на правителственият авиоотряд е изчакал горивото да изгори и е върнал обратно фалкона на летище "Варна". Още няма официални подробности за поредната авария.

В момента министър-председателят изчаква пристигането на правителствен самолет - еърбъс, т.к. екипажът на авариралия фалкон е получил забрана да прави опити за ново излитане.

Министърът на транспорта Ивайло Московски обяви пред bTV, че правителствения Фалкон е кръжал във въздуха само 15 минути сред поредната му авария.
" Инцидентът е същия като миналия път. Колесникът не можа да се отвори. Бяхме уведомени, че проблемът е в електрониката- датчици не са могли да сработят. По процедура сме длъжни да се върне на най-близкото летище- това беше Варна. Стояхме във въздуха само 15 минути. Хората са малко притеснени, но това е нормално", каза Московски, който е бил на самолета заедно с Бойко Борисов.

Сега най-вероятно самолетът ще ходи на ремонт при производителя си във Франция, защото след миналата авария не е могло да се разбере къде е проблемът.