понеделник, 31 август 2015 г.

Кънев, Лукарски и Кунева сядат да решават за изборите

Днес следобед в централата на СДС най-сетне ще се съберат петимата лидери от Реформаторския блок, които от седмици не са сядали заедно. И то при положение, че регистрацията в ЦИК приключва на 9 септември, което значи, че за да се избегне рискът от неточност в документите, те трябва да бъдат подадени до 7-и.

Макар че месеци наред лидерите на реформаторите се кълняха, че между тях нещата вървят гладко, именно за последните 7 дни им останаха висящи най-тежките въпроси - например кой ще е кандидатът в Пловдив и Варна, а също кой оглавява софийската листа. И генерално - ще има ли скрепен съюз в ЦИК, или ще останат в свободна връзка.

Ето защо сбирката, планирана за края на работния ден днес, ще е пълна с напрежение и на нея всеки ще си каже, каквото му се е събрало, споделиха пред "24 часа" от петте централи в блока. Макар че председателският съвет ще е на "Раковска" 134, инициатор за провеждането му е Радан Кънев.

Според запознати, канейки колегите си Кунева и Лукарски, шефът на ДСБ е задал следния тон на разговора: "Open end. Оставаме до решение."