събота, 22 август 2015 г.

Майката на Делян Пеевски ще обединява „жените по света“

Семейният бизнес“ на депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева навлиза в нови територии.

Справка в Търговския регистър показва, че през юли тя е оглавила две нови фондации. В края на месеца Кръстева е вписана като председател на „Жените на света“ и „Български женски алианс“, като с това обществената дейност на издателката явно придобива още една посока. Още от периода 2010-2012 г. тя ръководи две фондации на религиозна тематика – „Християни“ и „Български духовен център“, а през 2013 г. навлезе и в международните отношения чрез „Дружество за приятелство България и Оман“.

Изглежда арабската държава е на сърце на депутатската фамилия, защото в началото на юли близки до Кръстева лица формират и „Българо-оманска търговска камара“. Председател е членът на основания от Пеевски „Български медиен съюз“ Васил Захариев, който е и главен редактор на вестник „Телеграф“.Член на борда е бившият пиар на Николай Василев от министерските му години Марияна Личева, която е и в управата на споменатия духовен център на Кръстева.

През същия този горещ откъм събития месец тя успя да учреди и три еднолични дружества, на които е и управител. „НСН инвестмънт“, „Био уотър инвестмънт“ и „Био уотър“ са с по 10 хил. лв. капитал, внесен по набирателни сметки в ПИБ и еднакъв, пределно общ предмет на дейност. Засега няма информация с какво точно ще се занимават, като единствената подсказка са течните имена.

Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски управляват медийния бизнес на ДПС. И двамата са считани за подставени лица на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.