събота, 15 август 2015 г.

Вижте новите фонтани на Варна! Снимки, Видео

Снимка: "Таралеж"
Стотици хора се събраха снощи на площад "Независимост" във Варна, за да видят пускането на новите фонтани. Съоражението официално се открива днес във връзка с празника на града.

Снимка: Таралеж"
Уникалното за страната съоръжение, което е част от проекта „Естетизация и модернизация на главна пешеходна зона и зона за обществен отдих – град Варна“,  разполага с над 2000 цветови комбинации, което го превръща в красива водна атракция. 180 кубика оборотна вода се превръщат във феерия от танцуващи цветни струи, благодарение на 52 помпи, 300 дюзи, 400 прожектора и 30 км положени кабели.  Допълнително е изграден воден пръстен, монтирана е система от тръбни разводки.

Използвана е съвременна автоматика, която се ръководи от компютърни устройства и осигурява възможност за синхронизацията между осветление и музика.

Снимка: "Таралеж": Така изглежда през денят.
Фонтанът има дневна, нощна и междинна програма без мелодии. От днес всяка вечер от 20.30 ч. ще започва програма, съчетаваща вода, звук и светлина.

Община Варна работи по подготовка на конкурс за авторска мелодия на фонтана, ще бъде обявена и анкета за любима песен на варненци, която да бъде използвана за водното шоу.










ВИДЕО НА "ТАРАЛЕЖ"