петък, 14 август 2015 г.

Бойко: Къде са родителите на участниците в гонките?

Като родител питам къде са майките и бащите на тези, които карат безумно по пътищата, ролята на семейството е изключително важна. Тези, които карат така и участват в гонки имат майки, бащи, баби, дядовци, които ги гледат и знаят какво правят. Това заяви премиерът Бойко Борисов на въпрос дали държавата може да предприеме допълнителни мерки срещу войната по пътищата, която в последните дни отне живота на няколко деца.

Значи ли, че на всяка нова отсечка трябва да слагаме полицейски патрул. Кой закон позволява гонките, но по-скоро искам да питам кой родител позволява това и знаят ли къде са им децата, попита премиерът.

Той подчерта, че пътищата са наситени с камери и полиция, но по тях се шофира безобразно и не е останала една здрава мантинела.

Борисов заяви, че заради войната по пътищата дори е отменена заповедта полицаите да спират нарушители само с камери през този месец като от 1 септември ще се върне стария ред.

Премиерът призова цялото общество да е единно, защото само така може да спре войната по пътищата.

С кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на спорта Красен Кралев и родни спортни легенди, сред които Наско Сираков, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Тереза Маринова и др. Борисов разгледа новият многофункционален спортен комплекс в квартал Зона Б5.