четвъртък, 17 септември 2015 г.

Георги Марков: Шапки долу пред Виктор Орбан

Бившият конституционен съдия Георги Марков изнесе пред Би Ти Ви емоционално похвално слово за унгарския премиер Виктор Орбан и неговата политика спрямо бежанците.

"Шапки долу на Виткор Орбан! Велик държавник, който се интересува само от интересите на унгарския народ. Шапки долу на премиерите на Чехия, Полша и Словакия, които го подкрепиха. Снощи беше извършен терористичен акт, беше нападната унгарската гранична полиция, с камъни, железни прътове", заяви Марков.

Той отправи сериозно обвинения към Европа и нейните институции.

"Как е възможно Европа да не може да защити своите граждани? Милиони орди да преминават незаконно граници на отделни държави? Къде са европейските лидери да осъдят терористичния акт? Къде е Жан Клод Юнкер? Защо е спал заради Унгария, каза, че не е спал заради Гърция? Защо ние българите сме балъци, да висим по КПП-та? Защо тези хора получават унгарски хляб и го хвърлят по земята", попита Марков.

Според него някои европейски лидери се държат като началници, а България не е подписвала договор за пълен отказ от национален суверинитет.

"Евала! Съветският съюз пращаше танкове в Чехия. Сега западните лидери пращат финансови оръжия. Повече няма да гласувам за европейски парламент. Това е европейско-мюсюлмански, европейско ислямски съюз. 84% от унгарците искат още по-твърди действия от Виктор Орбан. Унгарския народ чистач ли е на тези хора? Защо разстройват реда, кой им дава това право", каза още Марков.

И продължи:

"Какво повече да направи Унгария, да се надупи на тази инвазия, на тези агресори? Ние може да сме бедна страна, но не сме идиоти, можем да питаме. Защо Юнкер, Туск и Шулц мълчат? Арабската пролет стана ислямско лято 2015 г. Защо Европа толерира нарушаване на граници на европейски държави"?

И припомни, че по Конституция задължение на българската армия е да защити националния суверинитет.

"Сега ще ви кажа една новина - тези бежанци изоставиха 48 000 деца в Унгария. Никой не знае кои са те, кои са родителите им. Това е тероризъм, защото е нападната една суверенна страна", коментира Марков.