петък, 11 септември 2015 г.

Берлускони в Крим за среща с Путин

Скандалният бивш премиер на Италия Силвио Берлускони пристигна в Крим за среща с президента Владимир Путин.

Той бил два дни в Сочи и решил да отскочи до анексирания от Русия полуостров.

Говорителят на Кремъл Песков напомня по повод визитата, че между Берлускони и Путин отдавна съществуват приятелски отношения, пише ТАСС. Най-вероятно двамата ще обсъдят не само развитието на отношенията между Русия и Италия, но и широк кръг други въпроси от световната международна политика.

"Естествено, че всякакви контакти от рода на тази с Берлускони, независимо дали личностите са на власт или не в момента, се отнасят в графата "дипломация"", подчертава Песков. И добавя, че Путин придава на такива връзки и разговори голямо значение.

"Преди всичко ние сме хора и доверието между хората е много важен фактор в работата", бе заявил неотдавна Путин за отношенията си с бившите премиери на Италия Берлускони и Романо Проди.

Както е известно Силвио Берлускони нееднократно се замесва в сексскандали в родината си и бе съден за връзки с непълнолетната проститутка Руби. Но съдът не го вкара в затвора, защото адвокатите му успяха да убедят магистратите, че Ил Кавалиере не знаел, че девойчето е непълнолетно когато правел секс с нея. Заради непрестанните изневери на Силвио съпругата му се разведе с него. 

Берлускони няколко пъти е разследван и за укриване на данъци. В общественото пространство в Италия се носи мълвата за връзки на бившия премиер с мафията.