сряда, 16 септември 2015 г.

Депутатите си гласуваха нова ваканция

Народните избраници излизат във ваканция от 14 до 23 октомври.
Депутатите си гласуваха забрана да ползват служебните коли от Народното събрание през последните седмици на предизборната кампания - от 14 до 25 октомври, включително и в деня за размисъл и деня на самия местен вот.

Това стана по предложение на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.Тя се мотивира с това, че в края на кампанията парламентарната трибуна може да се използва на агитация, което е недопустимо.

За сметка на това дотогава депутатите удължиха работното си време в останалите пленарни дни с 2 часа - вместо в 14.00 часа, заседанията ще приключват в 16.00 часа.

Освен това депутатите ще работят извънредно на 29 септември и на 6 октомври.

Чавдар Николов от БСП настоя заради сложната международна обстановка и натоварената законодателна програма на парламента да няма ваканция преди изборите. Той настоя забрана да се приеме и за използване на колите на НСО.

Цачева обаче го апострофира, че няма по-важни и по-немаловажни избори. Такива ваканции е имало и за евроизборите, и за местните избори преди четири години. Колкото да колите на НСО, Цачева призова Николов да направи предложение до службата и, "ако може, изобщо да ни отървете от тези коли".