сряда, 30 септември 2015 г.

Русия започна да бомбардира "Ислямска държава" в Сирия! ВИДЕО

Русия нанесе първите въздушни удари в Сирия. Руската авиация е бомбардирала позициите на "Ислямска държава" недалеч от град Хомс. Това заяви висш американски представител, цитиран от СиЕнЕн.

Вчера френска телевизия излъчи видеорепортаж от летището в град Латакия - крепост на Башар Асад и алевитите. На кадрите се виждаха руски бойни самолети и вертолети. Днес стана ясно, че Башар Асад официално се е обърнал към Русия за оказване на военна помощ. Това съобщи представителят на Кремъл и близък сътрудник на президента Владимир Путин Сергей Иванов. Той поясни, че операцията в Сирия ще бъде временна, но отказа да уточни вида на въоръжението, което ще се използва.

Първи кадри от руските удари над Сирия

Първи кадри от руската бомбардировка над Сирия се появиха в интернет. На видеата, качени в различни сайтове, се виждат огромни кълба дим, бягащи хора и разрушени сгради. Все още няма яснота какви щети са нанесли първите удари на руските ВВС.

Русия удря „Ислямска държава” с 32 бойни самолета. По непотвърдена информация руските ВВС са разположили в Сирия четири многоцелеви самолета Су-30СМ, четири бомбардировача Су-34, 12 щурмови самолета Су-25, 12 фронтови бомбардировача Су-24 и от 4 до 6 ударни вертолета Ми-24.

Отделно между 200 и 500 морски пехотинци охраняват авиобаза в района на град Латакия, а около 1500 войници са разположени на няколко точки - базата в Тартус, полеви лагери до Латакия и Джеблой.


Обновена!


ВИДЕО