петък, 25 септември 2015 г.

За Бойко и кучетата

Днес по Би Ти Ви Бойко Борисов разказа и за любимите си кучета. Водещият Антон Хекимян го попита как е Чарли - прословутият кавказки вълкодав, с който премиерът се снима и кадърът стана суперхит във фейсбук.

"Толкова случайно стана - каза премиерът по повод успеха на снимката. - Щото предишния ден беше малко непослушен... А той е голям пес."

Борисов разкри, че автор на снимката е "едно момче от охраната". Иначе щял "да се нагласи повече".

Министър-председателят обаче повдигна завесата и върху личните си киноложки проучвания, плюс няколко съвета към тези, които гледат кучета, като "горещ почитател на българското овчарско куче".

"Първо гледах една немска овчарка - Гордън, на една възраст с моите кучета - с Борко и Арес. Още от самото начало. Просто исках да видя - при едно и също възпитание, храна, тренировки колко е умна тя, колко са умни те. Просто да имам база за сравнение - като споря с някой, да знам.

И трябва да ви кажа, че нашите в нито едно качество не отстъпват, освен едно - че са по-зли малко."

Тук Хекимян се включва, че това е като да говорим отстъпват ли българските политици на Меркел, която особено духовито сравнява с немска овчарка...

"Да се върна на темата, която кучкарите ще ги интересува - държавнически подминава опита за шега Борисов. - След това взех пак от бебета българска овчарка с турски кангал. Да видя как се развиват, как растат заедно и кое ще надделее в спора."

Резултатът бил, че до ден днешен българското изяжда храната на кангала, макар че той е над 100 килограма.

- Българското овчарско куче не изяде ли пауните на Доган  - втори път се включва Хекимян в темата.

- Изяде ги... То малко е невъзпитано, когато не се работи ежедневно с него - оневини го Борисов.

"И сега, като взех новия - едно малко овчарче нашенско, и много ми хвалеха кавказкия вълкодав - е те тоя, - каза премиерът по повод на Чарли. -  И ги взех ей такива като бебета и пак растат заедно, за да ги наблюдавам. Искам да видя как нашият ще се развива във времето с него. Щото това го дават за много добро куче."

На въпрос на кой политик освен на Путин и Доган е подарявал кученца, Борисов каза:

"На много хора. Ама не искам... Вижте, всеки е и човек - аз не съм нито машина, нито робот. Всеки си има своите моменти на слабост, своите моменти на притеснение, на радост, на щастие... Нещо, което да му се зарадваш така... да му се порадваш. Неслучайно и в Библията е казано - не трябва да си правим идоли. Нито за хубаво, нито за лошо. Всички сме хора и се опитваме да сме си и човеци.