петък, 2 октомври 2015 г.

Бойко за оставките и авиацията!

Лесно се искат оставки, а защо 20 години политическите ни опоненти не са си мръднали пръста за военната авиация. Това попита пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.
„Още в сряда приехме стратегия на Министерство на отбраната. Вчера се видяхме с министъра на отбраната Николай Ненчев, за да го информирам за разговора ни с ген.-майор Румен Радев. Няма нито една тема, по която МО не е срещнала подкрепа”, обясни премиерът.

„Лесно се искат оставки, но аз бих се обърнал към нашите политически опоненти и то с цялото ми уважение към тях, тъй като само преди една година бяха на власт, защо не подмениха самолетите тогава?”, попита Борисов.

„Помните ли при Тройната коалиция се отчитаха по 5 – 6 млрд. излишък на края на годината. Защо тогава от БСП не смениха авиацията, не строиха магистрали и пречиствателни станции, болници? Да бяха подменили авиацията. Изведнъж в нашето управление за пореден път се пада да изправяме нещо, което се е сринало”, заяви Бойко Борисов.

Премиерът допълни, че сутринта е провел разговор с Радан Кънев по много теми, като една от тях е била авиацията.

„Няма да допуснем по време на нашето управление, заради бездействието на поне 15 правителства досега, че не са си мръднали пръста заради военната ни авиация, едни и същи самолети са 25 години. Изведнъж сега дойдоха ремонтите и нова ескадрила да купим, така че с цялото ми уважение ги моля да отчетат какво са направили, всъщност те нищо не са направили, и да ни оставят да вършим работата. Винаги ще държим наш изтребител да е водещ, да имаме изтребителна авиация”, добави Борисов.

„Имам пълната подкрепа на колегите от РБ, не е честно да си бездействал 20 години и да излизаш сега и да искаш оставката на един човек, който ако има пари, ще го направи. Вчера това казах и на ген.-майор Радев, разбирам здравето и живота на пилотите ни е еднакво ценен и ще направим всичко необходимо”, каза още министър-председателят.