вторник, 20 октомври 2015 г.

Джебчии са кандидати за общински съветници в Аксаково

Васил Стоянов
Джебчии от варненското село Игнатиево са кандидати за общински съветници, съобщи Нова телевизия.

Един от тях е Васил Стоянов - мъж и съучастник на джебчийката Евгения. Двамата са си построили палат с парите от кражби. От НАП все още ги проверяват и нямат заключение. Проверката на доходите и имуществото на Евгения също не е приключила.

„Проверката при Васил ще приключи в началото на 2016 г. Това е свързано с извършването на много процесуални действия, включително разкриване на банкова тайна, установяване на движението по банковите сметки на лицата, запитване до трети лица и институции”, заяви Ивелин Станчев, заместник-директор на НАП Варна.
Васил е  кандидат за общински съветник в град Аксаково,  издигнат от партия „Солидарност”.

„Не искам да давам интервю и не искам да разговарям с никого”, заяви той по телефона за Нова телевизия.

Почти всички кандидати от листата на "Солидарност" в Аксаково имат в семействата си най-малко по една джебчийка. Изключение не прави и кандидат-кметът Георги Ботев.  Преди време снаха му Гинка се похвалила пред Нова телевизия с луксозната си къща и марковите дрехи, с които облича сина си. Тогава твърдяла, че никога не е крала.

Председател на партията е Христо Младенов от град Левски в област Плевен. Той е и лидер на националното мешере. 

 Младенов е обект на чести данъчни проверки, винаги завършвали без открити нарушения.

„Съмняват се, че правим големи обороти. Те си ги проверяват. Нека да проверяват”, заявява Христо Младенов.

 Той не вижда нищо нередно хора, които участват в схеми за джебчийство, да взимат решения в общинския съвет.

„Солидарност” е създадена още през 2007 г., припомня Нова телевизия. Това става малко след първите евроизбори у нас и след среща на лидера й с Ахмед Доган.

С времето големите политически партии започват да ползват и официално „Солидарност ” като донор на гласове. БСП е първата партия, която подписва предизборно споразумение със „Солидарност” за евроизборите през 2014 г.

„Бях поканен от господин Станишев. Вика: „Г-н Младенов, каня ви на кафе, заповядайте в БСП”. Вика: „Ще помогнете ли? Мисля, че за евроизборите беше. Викам: „Да ще помогнем. Ще подпишем едно споразумение с вашата партия, за съвместна работа на изборите”, разказва Христо Младенов.