понеделник, 26 октомври 2015 г.

Главният прокурор поиска от Народното събрание разрешение за задържане на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание да даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов и за тяхното задържане под стража.

На сайта на прокуратурата тази сутрин бе публикувано изпратеното искане.

То е по повод снощния инцидент, когато Сидеров, Чуколов и компания отново нахлуха в НАТФИЗ. Наложи се стотина полицая да дойдат, за да ги отведат невредими от насъбралите се хора, които искаха да линчуват лидера на "Атака". Лично министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова дойде на място и малко по-късно Сидеров бе отведен към Първо районно полицейско управление. На излизане от НАТФИЗ обаме депутатът получи десен прав под едното си око и продължи към районното с кръв по лицето си.

По-късно, вече пред "Пирогов", Сидеров заяви, че е бил направен опит той да бъде убит, а тази сутрин Румяна Бъчварова обясни, че МВР направило всичко необходимо, за да защити г-н Сидеров, защото много хора искали да направят същото с него.