сряда, 28 октомври 2015 г.

Малко привърженици на "Атака" се събраха пред парламента, за да защитят имунитета на лидера си

Протестът на привържениците на Волен Сидеров около парламента вече започна. Привържениците на "Атака" обаче са доста малък брой.
Репортерите на Би Ти Ви и Нова ТВ бяха обект на сериозна омраза от атакистите.

"Аз съм безработна, не се продавам като вас за много пари", заяви жителка на кв. "Надежда" пред камерите.

Самият Сидеров пристигна с охрана от две яки момчета, които го съпроводиха до служебния вход на парламента. Той влезе без да коментира нищо.

"Щом народното събрание смята за най-правилното нещо да свали имунитетите на хора, които открито говорят срещу разпространението на наркотиците... Направиха ли комисия за АБВ лидера и имотите на сина му, за имотите на Цветанов, за депесарите, когато пребиха човек в НДК. Двоен стандарт, тази игра не е честна. Ще я играем както ние преценим".

Това заяви депутатът Десислав Чуколов, за когото също има искане за сваляне на имунитета.


Сидеров и Чуколов са първа точка в работата на парламента


Парламентът ще обсъди създаването на анкетна комисия на паритетен принцип по повод исканията на главния прокурор за снемане на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това предвижда първата точка от проектопрограмата на народните представители.
Малко преди заседанието на парламента бе проведен председателски съвет, на който присъстваха Сидеров и Чуколов. Още вчера шефът на парламента Цецка Цачева каза, че Сидеров е заявил, че няма да си даде сам имунитета. Цачева бе категорична, че поведението на Сидеров от последните дни уронва престижа на парламента.


Комисията ще е на паритетен принцип - по двама души от всяка парламентарна група и един независим. За неин председател от ГЕРБ предлагат зам.-шефа на парламента Димитър Главчев.


Приеха единодушно комисията "Сидеров"


Депутатите приеха единодушно състава на временната комисия "Сидеров", която ще се занимае с неговия и на Десислав Чуколов имунитет по искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Това стана след нахлуването на националистите в НАТФИЗ в неделя вечерта. 141 народни представители гласуваха "за" и нито един "против" или "въздържал се". Преди това беше отхвърлено предложението на Явор Нотев от "Атака" за поправки в текста.

Председател на комисията ще е Димитър Главчев.

Обновена!