събота, 3 октомври 2015 г.

Хероин и цигари открити във ферибота на порта на Цветелина Бориславова в Бургас

Хероин и безакцизни цигари са открити в тарашения от спецполицаи ферибот на Рибното пристанище в Бургас. Все още не е известно точното количество на спипания хероин, но според запознати не е никак малко. Във ферибота, пристигнал на бургаското пристанище от грузинския град Поти, са открити и три и половина мастербокса безакцизни цигари.

Цялата стока е конфискувана и описана. Четирима души от екипажа, които според неофициална информация са от Варна, са отведени в следствения арест, където са с наложена 24-часова мярка за неотклонение.

Корабът е акостирал вчера по обяд на порта. Веднага след това на място са дошли спецполицаи, служители на Първо РУП Бургас и Гранична полиция, които в продължение на няколко часа са извършвали детайлен оглед на ферибота. Операторът на пристанището е оказал пълно съдействие на разследващите органи.

Портът е собственост на Цветелина Бориславова от 2013 година, когато свързваната с нея компания инвестиционното дружество CSIF (СИЕСАЙЕФ) купи пристанището от Петко Русинов.