петък, 30 октомври 2015 г.

Шефката на ОИК - София подаде оставка по искане на Бойко Борисов

По настояване на министър-председателя Бойко Борисов, председател на ПП ГЕРБ, днес оставка подаде председателят на Общинска избирателна комисия – София Диляна Иванова.
Борисов настоява за оставката на Иванова поради създалото се обществено напрежение във връзка с приема и обработката на протоколите от секционните избирателни комисии в зала „Арена Армеец“.

Борисов настоя Иванова да подаде оставка, в качеството си на председател на ПП ГЕРБ, тъй като Диляна Иванова е предложена за председател на ОИК – София от квотата на ГЕРБ. Оставката на Иванова бе поискана от Борисов днес, за да не се компрометира или възпрепятства предаването на протоколите в Централната избирателна комисия (ЦИК) от първи тур, информират от партията.
Диляна Иванова подава оставка веднага след настояването на Бойко Борисов. Молбата й за освобождаване от поста ще бъде депозирана в ЦИК до минути. Иванова подава оставка и като член на ОИК-София.
От ГЕРБ предлагат на ЦИК за нов председател на ОИК – София Полина Витанова. По образование и професия Витанова е юрист. В момента е член на ОИК – София. На предходни избори Полина Витанова е била председател на 23 РИК – София.