сряда, 28 октомври 2015 г.

Комисията реши: Да се снеме имунитетът на Волен и Чуколов

Временната парламентарна комисия единодушно с 12 гласа "за" реши да снеме имунитетите на депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов
 Взехме решение да предложим в пленарна зала разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ и председател на временната анкетна комисия, която разглежда свалянето на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуковлов след заседание на комисията.

Главчев обясни, че заседанието на комисията е било закрито, защото има данни, с които работи тя, които представляват следствена тайна. „Решихме заседанието на комисията да бъде с такава спешност, защото смятаме, че българските граждани очакват бързи решения.

"Даже смятам, че до известна степен сме закъснели“, заяви той. „Смятам, че имаше необходимост от бързи решения. Това е първото искане от главния прокурор Сотир Цацаров за такова решение, което е за събитията от 10 октомври, а искането от 12 октомври“, обясни той и каза, че срокът е 14 дни според правилника на НС е изтекъл на 26 октомври. „Комисията работи, за да се види, че не винаги, когато се създават временни комисии те се създават, за да се създава“, заяви той.