събота, 31 октомври 2015 г.

Дъщерята на Левон Хампарцумян стана шеф в БНБ

Румяна Хампарцумян
Дъщерята на шефа на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян – Румяна, е назначена за директор на дирекция „Методология и финансови пазари“ в управление „Банково” в БНБ. Това съобщиха от централната банка.

Тя е един от хората, които израстват в йерархията на трезора след като от 1 ноември т. г. в БНБ влизат в сила структурни промени. Освен нея по-високи позиции заемат и Боян Бончев, който e назначен за директор на дирекция „Преструктуриране на кредитни институции“, Нели Драгинова, която става Главен юрист на БНБ и Веселка Панева, която оглавява новата дирекция „Дистанционен надзор” в управление „Банков надзор”.

Кариерно развитие има и за Михаил Димов, който е назначен за директор на дирекция „Платежен надзор” в управление „Банково” и за Светла Николова – директор на дирекция „Платежни системи”.

Румяна Хампарцумян работи в БНБ, управление „Банково“ от 2009 г., като последователно е заемала длъжностите експерт в отдел „Платежни системи“ и началник на отдел „Надзор на платежните системи“. Преди постъпването си в БНБ тя е била експерт в търговска банка в областта на картовите разплащания. Представител е в Работната група по платежен надзор към Комитета за платежни и сетълмент системи на Европейската централна банка, Комитета за плащанията и Експертната група по банково дело, плащания и застраховане към Европейската комисия и участва в експертни заседания на Работна група „Финансови услуги“ към Съвета на Европейския съюз.

Новата директорка има магистърска степен по финансово и счетоводно управление от Lancaster University и бакалавър по финанси от McGill University. Владее английски и френски език.