сряда, 7 октомври 2015 г.

Цветан Василев в интервю: Доган ми каза, че е късно

"Доган ми каза, че е късно", казва бившият ръководител на Корпоративна търговска банка (КТБ) в интервю за ТВ7, което свързваната с него медия ще излъчва два поредни дни - утре и в петък.

Междувременно ТВ7 разпространи четири кратки "тийзъра" от интервюто, в които Василев продължава да атакува архиврага си Делян Пеевски, но засяга и някои други въпроси, свързани със статуквото.

Ето какво казва Василев в тях:

Доган ми каза, че е късно. Не знам какво точно е било късно. Но това означава едно. Че съм бил наклеветен. Твърдо.

Борисов е феномен. Безусловно. Дали има алтернатива или няма, ... какво да кажа. И Рим на един етап не е имал алтернатива, в един момент се е сгромолясала такава империя. Т.е. пътят към падението е много кратък.

В момента най-сериозният бизнес в държавата България е брокерският бизнес, свързан с активите на КТБ. Има няколко брокерски компании. Брокерска компания "Пеевски", брокерска компания "Сталийски", всеки продава нещо от активите. И всеки урежда някой желаещ да се сдобие с този актив на някаква минимална цена.

Първоначалният кандидат на г-н Пеевски беше г-н Бойко Найденов. След това, разбира се, беше намерено компромисно решение г-н Цацаров да бъде главен прокурор. Затова очевидно г-н Цацаров им се отблагодарява сега.