събота, 14 ноември 2015 г.

Касапница в Париж! Жертвите достигат 160

Въоръжени откриха стрелба на седем различни места в Париж късно снощи. Световните медии съобщават за различен брой загинали.

В 11-и район на столицата бяха взети около 100 души заложници, които са били на концерт в залата "Батаклан". Около 1950 фенове са присъствали на пърформанса на американската рок група "Орлите на смъртта". Избягали очевидци разказаха, че са тичали през трупове. След като спецчасти от силите на реда и армията атакуваха театъра, официални полицейски източници съобщиха, че само в залата са били убити над 100 души. При нападението са застреляни двама-трима от терористите. Повечето заложници са били освободени.

Така мрачната статистика на жертвите може да достигне до 160 души, защото по-рано по
данни на различни източници в атакуваните от терористите ресторанти и при взривовете пред стадион Стад дьо Франс, убитите варират между 40 и 60 души.

Първите изстрели бяха произведени в центъра на града - в 10-и район, където има много заведения. Стреляно е с калшници.

Кореспондент на Би Би Си предаде, че вижда пред себе си над 10 тела на улицата - или мъртви, или тежко ранени.

В района на Стад дьо Франс бяха чути три експлозии. Там се играеше приятелската футболна
среща между Франция и Германия. Мачът не бе прекъснат.
Президентът Франсоа Оланд е бил на стадиона и е бил евакуиран. Там са загинали поне трима души от осколките на взривовете. По неофициална информация експлозиите са били от качили се на тротоар камикадзета с велосипеди.
Оланд се отправи към Министерството на вътрешните работи, където се проведе извънредно съвещание.

Междувременно мачът завърши с резултат 2:0 за Франция. След края на срещата зрителите не бяха пуснати да напускат стадиона и слязоха на терена.