сряда, 25 ноември 2015 г.

Турция публикува запис, в който се чува как предупреждава руския Су-24

Турция публикува аудио запис на разговор с двамата пилоти от сваления край турско-сирийската граница руски Су-24, в който се чува как предупреждават пилотите на самолета. Появата на записа идва часове, след като оцелелия руски пилот Константин Мурахтин публично обяви,че турската страна изобщо не ги е предупредила ,че нарушават нейното въздушно пространство, съобщава "Дейли Сабах".

Гласът от записа се чува да казва на английски: "Непозната въздушна позиция на Хмейнин 020, преместете се 26 мили. Говори турската военновъздушна служба.Нарушавате турското въздушно пространство. Променете траекторията си незабавно".

Оцелелият руски пилот: Турците изобщо не ни предупредиха. Просто стреляха
Турция не е пращала каквито и да е предупреждения за нарушаване на въздушното ѝ пространство от страна на сваления руски бомбарбировач Су-24. Това твърди оцелелият щурман на самолета Константин Мурахтин.


"Нямаше никакви предупреждения. Нито по радиообмена, нито визуални. Въобще нямаше никакъв контакт. Затова не сме си променяли първоначалния курс. Трябва да е ясно, че скоростта на един бомбардировач и на един изтребител Ф-16 е съвсем различна. Ако са искали да ни предупредят, то можеха да се покажат и да се долепят до нас. Това не се случи. Ракетата дойде в опашката на нашия самолет изневиделица... Не я видяхме, за да направим противоракетна маневра", разказа пилотът, който бе спасен миналата нощ от руски командоси.

ВИДЕО