вторник, 3 ноември 2015 г.

Полицаи вилнеят в София заради привилегии

"Мишоци. Ще ви ш..ат сирийците" и куп непристойни обиди лично 
към премиера, крещяха полицаите.
Служители на МВР блокираха кръстовището на бул. „Цар Освободител” и бул. „Васил Левски”. При преминаването им покрай сградата на Нaродното събрание протестиращите ръкопляскаха и скандираха „Боклуци” и „Мишоци”.

Пред полицейските служители се движи патрулен автомобил.

Униформените полицаи излязоха на спонтанен протест, след като научиха за орязаните им привилегии. "Не сме ви за пикливите 10 или 20 заплати, а за начина, по който научаваме това. Не сме маймуни", изригнаха униформените, които протестират на ул. "Раковски" пред министерството на финансите срещу главния секретар на МВР Георги Костов, който излезе от среща с финансовия министър Владислав Горанов.


"Какви глупости пишете?! Махайте се! Никой не ви е канил", 
отнесоха го и фоторепортерите на столичните медии.
Той обясни, че новият начин на заплащане ще се прилага спрямо новопостъпващи, а не за старите кадри.

Това ни отличава от останалите, че и да сме обидени, продължаваме да носим службата, отвърна на висок глас Костов. Как да изпълняваме задълженията като не ни плате нощния труд и не ни компенсират за дежурствата, изкрещя дама в униформа срещу началника.

Утре в 08,30 часа при премиерът Бойко Борисов ще са вътрешният министър Румяна Бъчварова и финансовият министър Владислав Горанов, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов на събралите се протестиращи служители на МВР.