четвъртък, 5 ноември 2015 г.

Свалиха имунитета на Сидеров и Чуколов!

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и колегата му Десислав Чуколов вече са без депутатски имунитет. Имунитетът на Сидеров бе свален със 144 гласа "за", 11 против (от "Атака") и 1 "въздържал се" (от БСП). За свалянето на имунитета на Чуколов гласуваха 148 депутати, а 11 бяха против.

Имунитетът на двама е свален за скандала пред магазинче в центъра на София преди няколко седмици. Те твърдяха, че в този клек-шоп се продават наркотици. Главният прокурор Сотир Цацаров е отправил още едно искане за имунитетите на Сидеров и Чуколов - за нахлуването им в НТАФИЗ в изборната нощ на първия тур на местния вот.

Гласуването бе предшествано от кратък дебат.

"Днес е много хубав ден за българската наркомафия. Със свалянето на имунитета ми тя ми нанася тежък удар с тежката ръка на държавната машина. Посочихме, че в центъра на София се продават свободно наркотици, навсякъде", каза Сидеров.

И допълни, че телевизия "Алфа" е доказала свободната продажба на наркотици в редица свои разследвания. Сидеров дори призова депутаитите да гледат предването "Неделник" всяка неделя от 16.00 ч. на партийната телевзия на "Атака", което се води лично от него.

"Знам, че в тази зала има родители, които са лично засегнати, защото децата им са наркозависими. Близо 1 млн. в България са наркозависими, предимно младежи. Наркомафията ще черпи.", каза още Сидеров.

 Според него арестуването му е стара мечта на "Протестна мрежа".

"Всичко това трябваше да се направи, за да се угоди на една шепа соросоиди", обобщи Сидеров.

Атанас Зафиров (БСП) заяви, че подкрепя решението, но е изумен от скоростта, с която то е взето. Според него подходът в работата на комисията, която се занимаваше с казуса, е бил формалистичен. Шефът на комисията Димитър Главчев възрази на това изказване, като каза, че всеки депутат е имал достатъчно време да се запознае със случая.

Явор Нотев ("Атака") също каза, че комисията е работила прибързано и припряно.

"За пръв път председател на такава комисия не е юрист. Колеги ме призоваваха да не ги вкарвам в юридическото блато".

Така Нотев описа накратко работата на комисията.