вторник, 24 ноември 2015 г.

Турция е свалила руски самолет! Видео

Турски изтребители F-16 свалиха боен самолет, нарушил турското въздушно пространство близо до границата със Сирия, съобщава британският вестник "Индипендънт". Медиите в южната ни съседка твърдят, че самолетът е руски. Според свидетелства и снимки в Туитър свалената машина приличала на СУ-24 Сухой.

Русия призна: Турция свали неин изтребител


Руски военен самолет се е разбил на територията на Сирия, съобщи ТАСС, като цитира военното министерство в Москва.

Причина вероятно е обстрел от земята, допълниха от ведомството.

Половин час по-рано Турция съобщи, че е свалила чужд изтребител, нарушил нейното въздушното пространство.

"Самолетът е бил на 6000 метра височина. Съдбата на пилотите се уточнява. По предварителни данни пилотите са успели да се катапултират”, заявяват от ведомството.

Оттам допълват, че по време на полета „самолетът се е намирал изключително над територията на Сирия”. „Това е фиксирано с обективни средства за контрол”, добавят от МО.


Междувременно на сайта на турския вестник Hurriyet се появи информация, че един от пилотите на сваления самолет е открит и задържан.

Официално: Турция потвърди, че е свалила руския самолет


Турция е свалила руски самолет, който е нарушил въздушното й пространство, съобщи турското президентство, цитирана от агенция Доган и БТА. Според съобщението самолетът е бил предупреден за нарушението, но не е взел под внимание предупрежденията.
При това положение руският СУ-24 е бил свален в съответствие с правилата за реакция на турските въоръжени сили, уточнява президентството.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е получил сведения за случая от началника на Генералния щаб на армията ген. Хулуси Акар, предаде Анадолската агенция, като разпространи снимка от срещата.


Обновява се!

ВИДЕО


Всички вицове от днес ТУК