петък, 20 ноември 2015 г.

Полковник от ДС ни натопи за български калашници при атаките в Париж

Чавдар Петров
Служители на комунистическата Държавна сигурност стоят зад информацията, че при атаките в Париж са ползвани български автомати "Калашников".

Информацията е обявена на сбирка по повод 20-годшнината от основаването на асоциацията на бившите контраразузнавачи "Сигурност".

"Автоматите "Калашников", с които ислямските терористи в Париж на 13 ноември застреляха над 120 души са българско производство", обявил там шефът на асоциацията полковник Чавдар Петров. Думите му са цитирани в публикация на в. "Телеграф", въпреки че първоначално новината бе съобщена от БНТ с анонимен източник. Полковникът е служител на бившата Държавна сигурност, а се е пенсионирал вече като зам.-шеф на закритата НСС.

Полковникът от ДС дори разказал как България е обучавала и въоръжил бойци от сирийската опозиция, които вече били преминали към Ислямска държава. Той дори призовал да се търси отговорност на български политици.

Премиерът Бойко Борисов категорично отрече версията за български калашници при атентатите в Париж. Според него такова оръжие като ползваното във френската столица не е изнасяно от 15-20 години.

До момента от Франция не е подадена никаква информация, от която да може да се провери дали автоматите са били произведени у нас или не. Военният министър Николай Ненчев също потвърди, че няма информаия, по която да се прецени дали оръжието е произведено в български заводи.