понеделник, 23 ноември 2015 г.

Принц Чарлз: Климатичните промени са причина за войната в Сирия и тероризма

Наследникът на британската корона принц Чарлз посочи в интервю, че провалът за справяне с изменението на климата е първопричина за гражданската война в Сирия, тероризма и последвалата бежанска криза, обхванала Европа.

Принц Чарлз ще произнесе реч при откриването на световната среща на върха за климата в Париж през следващата седмица, когато 118 лидери ще се съберат, за да се постигнат споразумение за ограничаване повишаването на емисиите на парникови газове.
Принцът каза в интервю за Sky News, което ще бъде излъчено в понеделник, и е било направено преди атентатите от 13 ноември в Париж, че подобни симптоми са "класически случай на несправяне с проблема", предаде Ройтерс.

„Някои от нас казваха преди около 20 г., че ако не разрешим този въпрос, ще видим още по-голям конфликт за оскъдните ресурси и все по-големи трудности поради сушата, и натрупващия се ефект от изменението на климата, което означава, че хората трябва да се движат ," каза той.

"И в действителност има много сериозни доказателства, че една от основните причини за този ужас в Сирия, колкото и да е странно, беше суша, която продължи около пет или шест години, което означава, че огромен брой хора в крайна сметка трябваше да напуснат провинцията и голяма част от тях дойдоха в градовете. "