вторник, 17 ноември 2015 г.

Линейка, пълна с взривове, край стадиона в Хановер, отложиха мача

Кола-бомба, маскирана като линейка, е заловена край стадиона в Хановер, на който в този момент трябваше да се провежда приятелският мач Германия-Холандия.

Това са първите съобщения, които се повявяват след изненадващата отмяна на футболната среща. Към стадиона вече е пътувала и германската канцлерка Ангела Меркел в компанията на доста от министрите си. Тя е била спряна и върната обратно в канцлерството в Берлин. Националните отбори на Германия и Холандия също са на сигурно място.

Те още не са били пристигнали на стадиона. Евакуирана бе публиката, която вече бе заела местата си и участва в символично палене на светлини в памет на жертвите от Париж.
Днес полицията е получила сигнал за готвен атентат на стадиона, а човек от списъка с наблюдавани екстремисти, е бил забелязан близо до спортното съоръжение. Той е бил арестуван.
Най-вероятно полицията е разкрила атентат, минути преди той да бъде извършен. Всеки момен се очаква пресконеференция. Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер се очаква в Хановер.

Националният отбор на Германия бе една от целите на атентатите в Париж, но атентаторите не успях ада проникнат на стадиона, на който германците играха приятелски мач с Франция. Преди това се наложи да сменят хотела си след заплаха за бомба в него.