събота, 14 ноември 2015 г.

Има убит българин в Париж! Това е той

Това е той!
Български гражданин е загинал в Париж, съобщиха опечаленото семейство. Става въпрос за Себастиян Проази. Той е на 37 години и е загинал при атентат в едно от кафенетата. Себастиян е работил до преди две години в Европейската комисия.

Майката на жертвата е българка, а покойният вече Проази има двойно гражданство. Себастиан е кум на българската юристка Ани Величкова - Дафова, която от години работи в Париж. Тя е дъщеря на известния столичен адвокат Петър Величков и сестра на бившия футболист на ЦСКА и "Левски" Бойко Величков.

В момента Ани е при майката на Себастиян, като се опитва с всички сили да й помогне в
мъката.

Официалното съобщение на българското Министерство на външните работи е, че при атентатите във Франция няма загинали българи.

Себи отива в бар „Камбоджа" с още двама приятели, за да се почерпят", разказа човек от семейство . "Единият приятел излиза навън, за да говори по телефона. Това го спасява. Вижда как двама мъже с автомати се приближават и побягва. Ислямистите нахълтват в бара и стрелят безразборно. Вторият от компанията също се отървава само с рани".


Себи обаче е убит. Отначало никой не знае кой точно е жертвата, тъй като всички от компанията са поставили саката си на закачалка и нямат документи. Семейството на българина изпада в паника, след като не го намира. С помощ от Ани, чийто кум е Себастиян Проази, успява да пробие в една от моргите. Въпреки изключителната липса на организация и нежелание на френските власти да допускат външни лица. Разрешават само на адвокат Дафова, който разпознава кума си.


До този момент до тялото още не е допусната майката. Френските власти са категорични, че ще може да види сина си едва след седмица. Близките пък се страхуват, че при гледката може да не издържи. Затова до нея неотлъчно има човек. Вероятно ще се потърси и медицинска помощ. Майката е вдовица, Себастиян няма братя и сестри.

Обновена!