сряда, 4 ноември 2015 г.

Центърът на София пак е блокиран от полицаи

Орлов мост бе блокиран за кратко. Полицаите тръгнаха да пресичат на път към Народното събрание и останаха върху платното. Движението бе спряно. След това продължиха към Ректората на Софийския университет и движението по булеварда за кратко бе блокирано, но след това трафикът беше възстановен. В момента те са пред Народното събрание, като освиркват парламента. А на шофьорите, които им свирят с клаксоните, казват: "Повикайте полиция".

Тези действия бяха изненадващи.

По-рано полицаите казваха, че днес Орлов мост няма да бъде преграден. Напротив - доставяха се карамфили и служителки на МВР ще ги раздават на всеки шофьор като извинение за вчерашните неудобства.

Полицаи протестираха мълчаливо в близост до езерото Ариана в Борисовата градина в продължение на час. Техни колеги продължават да прииждат към района.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР заявиха, че не са организатори на този протест.

На място е директорът на националната полиция Христо Терзийски.

Сред събраните обаче бе разпространено обръщение на главния секретар Георги Костов и листът бе раздадн на всеки.

"Обръщам внимание на всички Ви, че формите на протест трябва да бъдат съобразени със Закона за МВР и Закона за събранията, митингите и манифестациите и по никакъв начин не следва да накърняват правата и свободите на гражданите.

Убеден съм, че ще проявите присъщата си отговорност и незабавно ще пристъпите към изпълнение на всекидневните си задължения по закон", завършва Костов, след като преди това изрежда известните вече отстъпки на правителството от днес.

Протестите на МВР служители продължават в цялата страна. В Бургас, Смолян, Панагюрище, Пловдив и Благоевград трафикът беше затруднен.