петък, 6 ноември 2015 г.

Стрелба в сливенска гимназия. Убита e деветокласничка

Ученичка в девети клас е била убита в Професионалната гимназия по икономика в Сливен рано следобед  днес. Училището е блокирано от полицаи, засега няма постъпила официална информация.

Според комисар Чавдар Божурски, директор на местната полиция, извършителят е Димитър Иванов (28 г.) от близкото с. Струпец.

Около 13.30 ч.  Димитър намушква с нож друг млад мъж - Красимир (28 г.) пред двора на училището, описва случая полицайт пред БНР. След което, влизайки вътре в самия двор на стълбите промушва и ученичката 15-годишната Симона, при което тя умира на място.

След като промушва ученичката, Димитър се прострелва с газов пистолет зад сградата на училището. До момента е установено чрез свиделети, че между Симона и Димитър е имало любовна връзка. Красимир и Димитър са в реанимация. Красимир е криминално проявен, докато Димитър не е проявяван до момента. За него дори първо се съобщи, че е починал на място.

Има и четвърта пострадала - 40-годишна учителка, която е намушкана. Състоянието й е стабилно.

"В момента има наши екипи на място, така че да не допускаме паника. Ние продължаваме разпити на свидетели", каза полицаят.

Д-р Василиса Симеонова - директор на Бърза помощ - Сливен, заяви:

Колегите чакаха нашите линейки, хирурзи, анестиолози, всякакви специалисти посрещнаха пострадалите и всичко стана много бързо и те в рамките на 15-20 мин. от инцидента вече бяха настанени в Областната болница.

В момента родители с разрешението на директора взимат децата си от 12-то училище, което дели един и същ двор в Професионалната гимназия по икономика. Именно за там първо имаше сигнал, че е станало сбиване.

От икономическия техникум са изведени три момичета и три момчета, които да дадат показания в полицията. Съседи първоначално заявиха пред журналисти, че убиецът е Красимир - наркозависим, наскоро излязъл от затвора.

Главният секретар на МВР Георги Костов е в близкия Ямбол по друг случай - за открити контрабандни цигари. Той се отправя към мястото на инцидента в Сливен.