вторник, 29 декември 2015 г.

Пети депутат напуска групата на ДПС

Бившият министър на младежта и спорта и настоящ депутат от ДПС Марияна Георгиева заяви, че ще следва Лютви Местан, който пред дни бе свален от поста лидер на движението и изключен като негов член. Признанието на Георгиева е направено в право на отговор до в. "24 часа". В този отговор тя опровергава информацията, че е избрала ДПС пред Местан.

Ето какво пише Марияна Георгиева:

"Внушението, което прави в.“24 часа“ с публикацията "Мариана Георгиева и Каймаканов избрали ДПС пред Местан?" в бр. 354 от 29.12.2015 г. (с.4), не е вярно.

Ще следвам г-н Лютви Местан, защото е последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение. Каквото и да направи, то ще е в името на онова, което превърна в емблема на своето политическо поведение – евро-атлантическото развитие на България. Няма нищо по-нелепо от това, да бъде обявяван за национален предател, за ислямист и прочие характеристики, които не се покриват с безспорния му профил на убеден либерал-демократ, доказван неизменно цели две политически десетилетия в България".
МАРИАНА ГЕОРГИЕВА

След това изявление на Георгиева депутатите, които напускат групата на ДПС, стават петима. Това са Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али, Шабанали Ахмед и Марияна Георгиева.