събота, 19 декември 2015 г.

Димитър Луджев: Кунева е разочарование, а Лукарски и Ненчев дори не се крият, че са властогонци

Ахмед Доган изобщо не се е оттеглил от политиката. Той непрекъснато е в нея, въпреки твърденията си, че тя вече не му е интересна. Това заяви бившият политик от СДС Димитър Луджев.

"Доган дърпа конците в ДПС, контролира партията, командва", каза бившият министър на отбраната в правителството на Филип Димитров.

Според него почетният председател на движението е политик с много лица.

"В началото на 90-те години познавах един Доган, който ми беше приятел, в края на 90-те Доган беше друг, после при царското правителство - трети. Каквото и да казваме обаче, той е един от големите политици в България", каза Луджев.

Според него ДПС е партия от ловки демагози и лицемери.

"ДПС са реалният партньор на ГЕРБ. Всичко бе договорено още през юли 2013 г. Тогава се разбраха и как Борисов и Пеевски да си сътрудничат", каза Луджев.

Бившият син политик остро разкритикува политическото поведение на своите студенти Меглена Кунева и Даниел Вълчев.

"Поставям им много ниски оценки. Разочарован съм от тях. Жалък конформизъм е това, което правят. Кунева направи имитация на антикорупционното законодателство... За Божидар Лукарски и Николай Ненчев няма какво да говорим. Те дори не се крият, че са властогонци", добави Луджев.

Според него Реформатрският блок е сбъркал като е направил компромис с плъховете в подземието.

"От самото начало бе ясно, че нито ГЕРБ, нито отиващата си най-накрая от политическата сцена БСП не искаха съдебна реформа. За ДПС да не говорим", добави Луджев.

По повод оставането на здравния министър Петър Москов в правителството, той заяви:

"Явно и в ДСБ има хора, които страдат от същата властолюбива болест, която мъчи и останалите реформатори."