четвъртък, 10 декември 2015 г.

Кучето на израелския премиер ухапа двама високопоставени гости

Кучето на израелския премиер Бенямин Нетаняху ухапа двама души от политическия елит на страната. Двамата пострадали са били сред поканените в резиденцията на премиера в Ерусалим за запалването на свещите в чест на празника Ханука на 9 декември, съобщава The Times of Israel.

Домашният любимец Кая, който никога досега не бил проявявал агресивност, нападнал члена на Кнесета /израелския парламент/ Шарон Хаскел и адвоката Ор Алон – съпруг на заместник-министъра на външните работи на страната Ципи Хотовели.

Хаскел, която учела за медицинска сестра, си играела с кучето. Колкото повече гости обаче пристигали, толкова по-възбудено ставало то и в един момент то ухапало Хаскел по ръката. По думите на очевидци премиерът Нетаняху, който бил сконфузен от поведението на своя любимец, съпроводил жената до съседната стая, където превързали раната й. Самата Хаскел написа по-късно в Twitter: "За онези, които се безпокоят за мен – за човек, който е работил със змии, малко ухапване от куче не е страшно".

Минути по-късно Нетанаху отново трябвало да се черви заради кучето си. Алон, който не знаел за инцидента, отишъл при кучето и започнал да го гали. "Махай се от него, хапе" - предупредил Нетаняху – секунда обаче, след като домашният любимец на премиера вече бил захапал ръката на юриста. На Алон също е била оказана медицинска помощ от лекарите, които били дежурни в резиденцията. Пострадалите не си тръгнали и останали на тържеството.

Семейство Нетаняху взеха 10-годишната Кая през юли тази година. Синът на премиера Авнер намерил кучето в приют, който щял да бъде закрит.